VERWARMING

 

Nieuwbouw en renovatie

Wij geven graag advies voor het type verwarming dat het beste bij uw project past. We helpen u bij het selecteren van het juiste systeem met het beste rendement en we werken uitsluitend met kwalitatieve toestellen.

Het is belangrijk dat u een verwarmingsketel plaatst die is aangepast aan uw woning en haar bewoners. Deze keuze bepaalt immers niet alleen de aankoopprijs, maar ook het verbruik en het comfort in uw woning.

Wij maken gebruik van condensatieketels van het gekende merk Vaillant, dit zijn zeer efficiënte verwarmingssystemen die buiten de traditionele verbranding warmte recupereren uit de condensatie van de verbrandingsgassen. Warmte hergebruiken betekent dat de installatie minder energie moet opwekken waardoor u dus heel wat geld uitspaart.

U kunt erop vertrouwen dat we de toestellen en het verwarmingssysteem op een professionele manier installeren en je kunt rekenen op een perfecte afwerking.

 

Vloerverwarming

Met vloerverwarming verwarmt u uw woning op lage temperatuur. Bovendien zorgt deze stralingsverwarming voor een onvergelijkbaar comfort. Vloerverwarming verbruikt zo’n 20% minder energie dan radiatoren omdat de cv-ketel geen hoge temperaturen moet leveren. Het rendement van vloerverwarming is dus zeer gunstig.

Dankzij de gelijkmatige warmteverdeling die vertrekt vanaf de grond bereikt men sneller een comfortgevoel. Hierdoor kan je de thermostaat 2°C lager zetten om hetzelfde comfort te krijgen als radiatorverwarming.

Als je als hoofdverwarming vloerverwarming gebruikt, dan heb je geen andere verwarmingstoestellen nodig en bespaar je hierdoor heel wat plaats. Dankzij de vloerverwarming ben je volledig vrij over hoe je de ruimte zou willen inrichten.

Wij verzorgen de plaatsing van vloerverwarming voor zowel nieuwbouw als voor renovatie.

Onderhoud en herstellingen van uw centrale verwarming 

Domotechnics verzorgt ook het onderhoud van uw verwarmingsketel, eender welk merk.

Voor een mazoutketel is een jaarlijks onderhoud wettelijk verplicht. Voor een gasketel is een tweejaarlijks onderhoud wettelijk verplicht.

 

Ventilatie

Doordat onze woningen op vandaag zeer goed geïsoleerd zijn, is er weinig circulatie van verse lucht. Daarom is een goede ventilatie van uw woning of gebouw noodzakelijk. Dit voor een gezonde lucht en om problemen als slechte geuren, condensatie, vochtigheid, schimmels … te voorkomen. Daarnaast is het op vandaag ook verplicht in nieuwbouwwoningen om aan bepaalde EPB-eisen te voldoen. Wij installeren zowel ventilatiesysteem C als ventilatiesysteem D met warmteterugwinning.

Ventilatiesysteem C gaat verse lucht naar binnen zuigen via roosters in ramen of muren. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes zoals de living en slaapkamers. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd via natte ruimtes zoals de badkamer en de keuken.

Ventilatiesysteem D gaat gebruik maken van 2 ventilatoren voor het aanvoeren van verse buitenlucht en afvoeren van gebruikte binnenlucht. Bij  dit systeem gebeurt de aan- en afvoer volledig mechanisch. Hierbij zijn roosters in ramen en muren dus niet nodig.  De aanvoer van verse buitenlucht gebeurt via ventielen die zich bevinden op het dak of in de muur.